Skip to content

Handel og næringsliv

Kyrkjebygdheia er sentralt plassert i Nissedal kommune med nærleik til mange hyggelege og gode opplevingar.

Her finn du eit utval av hyggelege stader å besøka når du har noko ledig tid.

Nissedal Landhandel


Nissedal Landhandel AS ble etablert i 2013, og er en trivelig lokal dagligvarebutikk som tilbyr det man måtte trenge av dagligvare for hjem og hytte. Vi har et stort utvalg av mat og drikke, og i tillegg har vi apotekvarer, utlevering av reseptbelagte legemidler, post i butikk, Post Nord, Helt Hjem, og tipping.

Du får også kjøpt bensin og diesel, og vi selger/bytter gassflasker. Om du mangler blomster eller utstyr til fisketuren eller skituren, så har vi også et utvalg av dette og mye annet. Vi har også lokalproduserte interiør- og gaveartikler.

Ta turen innom oss!

Nissedalsvegen 910, 3854 Nissedal.
Tlf: 993 89 827
E-post: narbutikken.nissedal@narbutikken.no
Web: https://narbutikken.no/Finn-butikk/Narbutikken-Nissedal/

Treungenfestivalen


Treungenfestivalen arrangeres første helga i august hver år,  i år 20-års jubileum!

Festivalen passer for alle aldre og har godt rykte på seg!

Mer info på www.treungen.no og på Facebook

Z-MuseumZ-Museum ble etablert 2012, siden da har vi hatt 56000 besøkende, siste sesong 4. mnd. 7500. Vi har 45 forskjellige utstillinger.

Biler fra begynnelsen av 1900 til 1970, motorsykler, mopeder fra 1919og oppover, Norges største samlinger: med telefoner, orientalske tepper 1700, Disney samling. Ellers: dukker, klær, leker, jernbane, gruve, verksted, snekker, optiker, urmaker, frisør, tannlege, møbler, kart 1600-1800, krigsutstilling, sykler,hattefabrikk, undertøysalong, skole, m.m.

Min morfar eide Sætre Kjeksfabrikk og utstyrte Roald Amundsens sydpol ekspedisjon med 50000 kjeks som var holdbar og næringsrik, av disse hadde han med 3 hjem igjen, den ene henger på Z med R.A signatur. Vi har også et gullur tsaren av Russland gav sine 8 generaler i 1903, det var av flotteste kvalitet produsert i Sveits, etter revolusjonen forsvant disse, dette er det eneste kjente. Så vi har lokal Telemarks historie, Norges historie og verdens historie. Inviterer deg til å komme og se, gi beskjed slik at jeg er der.

Fjonesundet kaféFjonesundet Kafe…..en Kafe med utsikt over vakre Nisser. Med stor strand på dørstokken hvor du kan sitte og bade med utsikt over Nisser og Fjoneferja som frakter mange biler fra Fjone til Nissedal side og tilbake. Denne fergen frakter biler, syklister, motorsykler og turgåere for en liten avgift.

Du bør definitivt besøke denne turistattraksjonen. Vel verdt det! Fjonesundet Kafe har vært eid av Yvonne og Leo Kievit siden 2018. Opprinnelig kommer de fra Nederland, men de har allerede etablert seg i vakre Telemark. I sommer kan du sitte på den flotte terrassen med 75 sitteplasser. Inne i restauranten er det 32 sitteplasser. Menyen og åpningstidene finner du på Facebook. Vi håper å ønske deg velkommen til sommeren i vår koselige restaurant!

Yvonne og Leo Kievit Fjonesundet Kafe Fjonevegen 2555 3855 Treungen

Telefon: 90843229
e-post: l.a.kievit@gmail.com

Fjonesundet kafe

Fru Tveit


Treungen

www.frutveit.no

Treungen Gjestgiveri


Internasjonale smaker på Treungen Gjestgiveri. Siden 2021 har vi overrasket våre gjester med deilige retter fra hele verden.

Hos oss finner du en omfattende lunsj- og middagsmeny og varierende hjemmelagde kaker og desserter. Alt dette akkompagnert av deilig kaffe.
Vi endrer menyen vår med to til tre ukers mellomrom for å kunne tilby så mange forskjellige smaker. Du kan også bestille møterom med mat og vi tilbyr hjemmelaget high tea.

Gjestgiveriet er åpent hele året, med summaren som høgsesong. I tillegg til god mat og atmosfærefære arrangementer vi blant anna pub quiz og pubkveldar.
Vi håper å se deg snart!

 Kontaktinformasjon
Treungen Gjestgiveri
Telefon: 90794731
epost: info@treungen-gjestgiveri.com

Oppdaterte åpningstider og meny finn du på:

Meinstad landhandel.


Kom på besøk for en historisk handel.

På Meinstad, ca midt på østsiden av Nisser, ligger en landhandel med dype røtter. Her har det vært nesten kontinuerlig drift siden 1900. I dag er det fjerde generasjon som står bak den originale disken. Her kan du nyte en kaffe og is med utsikt til Hægefjell samt handle lokal mat og håndverk fra området.

Velkommen til et historisk besøk

Meinstad, 3854 Nissedal
Telefon: 907 94 731
epost: post@meinstad.no

Best Stasjon Treungen

Storkiosk, gatekjøkken, pizza, softis, bilrekvisita, propan, selvvaskanlegg m.m.

Åpningstider:
mandag-fredag: 8-21
lørdag: 9-21
søndag: 10-21

Best Treungen
Treungvegen 251
3855 Treungen
Telefon: 350 45 108
epost: treungen@beststasjon.no

Søndre Vik Bigård

Vi driver med honningproduksjon og har gårdsutsalg av sommerhonning fra midten av juli og lynghonning fra begynnelsen av oktober. 

Vi har nylig ferdigstilt restaureringen av låven vår og til sommeren planlegger vi musikkcafé på låven med levende musikk og salg av nybakt honningkake og gjærbakst eller vafler. Følg med på Facebook eller ta kontakt på mail eller e-post! Velkommen til oss!