Skip to content

Røros Hytta

Røroshytta tilbyr laftehytter på Kyrkjebygdheia. Mange kunder mener at det er lettere å få «hyttefølelsen» i bygg av tømmer sammenlignet med bygg i bindingsverk. Dette handler mye om hvilke tradisjoner og opplevelser vi har fra tidligere. Med kraftige takåser og god takhøyde får du en majestetisk romfølelse.

Vi er stolte over vår samarbeidsaktør på laftehytter – Røros Hytta. Vi kan tilby alle hyttemodellene de produserer, så ta gjerne kontakt med oss om du/dere er interessert i en annen hyttemodell enn det vi presenterer her hos oss.

Vi har valgt ut 4 laftehytter hvorav tre av disse oppføres i 6 tømmer og en oppføres i 8 tømmer.
Flere av laftehyttene leveres med gavlvinduer for et flott naturlig lys inn i hytta og gi et godt utsyn til naturen. Vi tenker at laftehyttenes tradisjonsrike eksteriør vil passe godt til Kyrkjebygdheia sitt eventyrlige landskap.

Røros Hytta har lang tradisjon med høy kvalitet.
Røroshytta ble etablert i starten av 1960-tallet av Røros Skogforvaltning. Røros har en lang tradisjon for lafta tømmerhytter og -hus. Stedet er et godt eksempel på at de tradisjonelle laftemetodene er av høy kvalitet og gir hus som kan stå til evig tid.

Røroshytta har sin arkitektoniske forankring i området rundt Røros. Denne arven stiller høye krav til produsenten. I de vakre, men værharde omgivelser på Røros har folk levd i hus av solid tømmer i mange generasjoner. De leverer laftekvalitet av ypperste sort i en lavmælt stil med rene, vakre og funksjonelle linjer. Røroshytta kombinerer gamle håndverkstradisjoner med nye og revolusjonerende metoder.

Våre laftehytter er natur- og miljøvennlige ved å være energieffektive med hygrotermisk effekt. Tømmerhyttene gir et sunt inneklima, og tilbyr lite vedlikehold. Samtidig gjør den moderne produksjonslinjen med bruk av lamelltømmer at hyttene blir solide med mindre luftlekkasjer, fordi de produseres med optimale knuter og sammenføyninger. Tømmeret som blir brukt er nedtørket før produksjon og gir derfor lite sig.

Røroshytta er medlem av foreningen Norsk Laft. De har et kvalitetsprinsipp om å ivareta norsk kulturarv med kvalitet i utførselen. Røroshytta forholder seg til bransjenormen og er underlagt en kontrollordning som gjennomføres av Norsk Treteknisk institutt. Dette gir laftehyttene våre et kvalitetsstempel og er betryggende for kunden ved kjøp av laftede bygg.

Kontakt oss på Kyrkjebygdheia, så hjelper vi dere med å finne deres drømmehytte.

Besøk gjerne Røroshytta her